Draaikiep stolpramen

Set van twee ramen waarvan een gedeelte als draaival wordt uitgevoerd, het gedeelte wat voorzien is van een raamkruk, en het ander zgn. passieve deel  als naar binnen draaiend, bedienbaar door een espagnolet. 

Stolpramen ook wel verhuisramen genoemd, zijn leverbaar in een groot aantal afmetingen:Wij werken standaard met HR++ beglazing, maar een anders oort glas of combinatie met ventilatie rooster is ook mogelijk.

 afmetingen per raam

 vanaf ca. in centimeter

 tot ca. in centimeter

 breedte

 44

 120

 hoogte

 38

 240

 set stolpramen

 88  cm breed  

240 cm breed

 

DRAAIKIEPRAAM

Draaikiepraam ook wel draaival raam of draaikantel raam genoemd is een systeem waarbij de draairichting altijd naar binnen is gericht, wat zowel in rechtse alsook linkse uitvoering mogelijk is, staat de raamkruk verticaal in de valstand dan valt of kiept het raam van boven naar binnen waarbij de eindstand wordt bepaald, door het draaival beslag. Wij werken standaard met houtsoort meranti voor de houten ramen in combinatie met veiligheids beslag, zodat er een grotere weerstand nodig is wanneer ongenodigden zichzelf ongevraagd toegang wensen te verschaffen tot een pand, op dat moment dient het raam wel afgesloten te zijn.

Draaikiepraam

enkel draaikiepraam

Voordelen